Completati lista cu cadouri pentru cei dragi? Vremea fularelor, manusilor si ciorapilor de lana a trecut. Dispozitivele electronice ocupa primele locuri in topul dorintelor tinerilor. Dintre toate, MP3 playerele portabile par sa aiba un succes nebun anul acesta.

Dintre toate gadgeturile, MP3 playerele se situeaza pe primul loc in topul cadourilor pe care adolescentii si le-ar dori de sarbatori, potrivit ultimului studiu in domeniu, realizat de Consumer Electronics Association (CEA). Nu mai putin de 17% dintre respondenti au declarat ca-si doresc un astfel de dispozitiv. Urmeaza consolele de jocuri, computerele, celularele, camerele foto digitale si CD playerele portabile.

La studiu au participat 1.000 de persoane din Statele Unite. Chiar daca statisticile sunt diferite in Romania, rezultatele sondajului CEA pot fi utile pentru toti cei care se gandesc sa ofere un gadget de sarbatori.

FOTO

Cei interesati de fotografie vor fi atrasi in continuare de camerele foto digitale. Probabil ca modelele cel mai bine vandute vor fi cele cu rezolutie de 4 megapixeli, a estimat Ed Lee, directorul companiei de cercetare a pietei InfoTrends, citat de IDG. Potrivit lui Lee, telefoanele mobile nu au, deocamdata, camere foto suficient de performante pentru a determina o scadere a interesului pentru aparatele foto digitale. Totusi, jumatate din celularele vandute la nivel mondial prezinta camera foto.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/articol_42570/high_tech___gadgeturile_asalteaza_lista_de_cadouri.html