In prezent exista circa 50.000 de utilizatori care au un telefon sau o tableta PC care ruleaza pe sistemul de operare Android dezvoltat de gigantul de internet Google, a afirmat Sorin Manea, managerul diviziei de telecom din cadrul Samsung Electronics Romania in cadrul celei de-a zecea editii a Internetics, festival de marketing, branding si advertising online.
“ Numarul acestora creste cu o viteza care ne uimeste chiar si pe noi. Daca ar fi sa consideram terminalele cu Android drept un canal media dedicat unui public cu venituri peste medie atunci ce companii nu si-ar dori sa il utilizeze in comunicare? Dupa succesul avut cu Galaxy S si Galaxy Tab consideram drept o obligatie incurajarea dezvoltatorilor autohtoni sa lanseze aplicatii pentru piata din Romania ”, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei de telecom a Samsung Electronics Romania.

Printre companiile care isi doresc sa dezvolte aplicatii pentru utilizatorii de Android din Romania se numara bancile si retailerii, a mai afirmat Sebastian Presecan, manager de proiect in cadrul iQuest, compania clujeana care a dezvoltat Trip Journal, una dintre cele mai apreciate aplicatii pentru telefoanele mobile, la nivel mondial.

Samsung a lansat in acest an mai multe produse care ruleaza pe platforma Android, cele mai populare dintre acestea fiind telefonul mobil Galaxy S si tableta PC Galaxy Tab, considerata a fi principalul competitor al iPad.

Printre alti producatori care dezvolta telefoane mobile pe sistemul Android se numara HTC, LG sau Motorola, iar o alta tableta care ruleaza pe aceasta platforma si care este comercializata in Romania este Dell Streak.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri