Grupul american Liberty Global, care controleaza UPC Romania, a ajuns la un acord cu fondul Mid Europa Partners pentru achizitia operatorului polonez de cablu TV Aster, pentru 2,4 miliarde zloti (802 milioane dolari), pret care include preluarea de datorii in valoare de 1,53 miliarde zloti, scrie Mediafax.

Liberty va achita diferenta de 870 de milioane de zloti in bani, a anuntat grupul, citat de Bloomberg.

La 30 septembrie, Aster, care opereaza mai ales in Varsovia si Cracovia, avea 368.000 de abonati, 177.000 de clienti pentru servicii de internet si 70.000 de utilizatori de servicii de telefonie.

Tranzactia evalueaza compania poloneza la de 7,3 ori profitul inainte de taxe, depreciere si amortizare (EBIT) estimat pentru anul urmator.
Liberty detine deja prima pozitie pe piata serviciilor de televiziune prin cablu din Polonia, prin intermediul subsidiarei locale UPC, care avea 1,1 milioane de clienti la 30 septembrie.

Tranzactia are nevoie de aprobarea autoritatilor antitrust din Polonia si urmeaza sa fie finalizata in prima jumatate a anului urmator.

Grupul este prezent in Romania prin intermediul diviziei europene UPC Broadband. Pe piata locala, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu, furnizand servicii de televiziune prin cablu si prin satelit, internet de mare viteza si telefonie fixa digitala. Operatorul are 1,16 milioane de clienti in 200 de orase medii si mari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum arata noua conducere executiva a Vodafone Romania