"Acum doua luni s-a demarat un studiu care a avut ca obiectiv creionarea unei imagini privind situatia resurselor IT&C existente in entitatile controlate de stat si modalitatile de utilizare a acestora. Studiul a fost finalizat si una din concluzii este ca ideea infiintarii unei companii nationale in sectorul telecom nu poate fi pusa in practica", a spus Vreme, citat de Mediafax.

El a adaugat ca Guvernul urmeaza sa discute si sa adopte un act normativ care va reglementa modul de utilizare a resurselor IT&C existente in entitatile controlate de stat, fara a prezenta detalii suplimentare.

In a doua parte a lunii octombrie, ministrul Comunicatiilor a declarat ca, printr-un memorandum introdus in Guvern, au fost propuse trei solutii de unificare a retelelor de transmisie a datelor detinute de stat, dintre care doua vizau crearea unei companii nationale, iar una urmarea infiintarea unui holding de interese ale statului.

Citeste si:

"Concluziile analizei vor evidentia avantajele si dezavantajele solutiilor identificate si sansele de punere in practica a fiecarei variante", spunea Vreme la acea data.

Entitatile pe care studiul le-a luat in calcul sunt Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), Teletrans, Telecomunicatii CFR si RoEduNet, retea administrata de Agentia de Administrare a Retelei Nationale pentru Educatie si Cercetare (ARNIEC).

Sursa foto: Agerpres