Autoritatile franceze de control in domeniul concurentei au perchezitionat mai multe locatii ale France Telecom, pentru a raspunde unor plangeri facute de alti operatori francezi de telecomunicatii, care denunta afacerile grupului in domeniul corporate, transmite AFP.

Autoritatile au efectuat perchezitii timp de 18 ore, pe 9 decembrie, in patru locatii ale France Télécom, printre care sediul Orange Franta de la Arcueil si cel al grupului de la Paris, scrie Mediafax.

Descinderile au vizat inclusiv biroul directorului general, Stephane Richard, potrivit publicatiei La Tribune. Anchetatorii au actionat pentru a raspunde plangerilor companiilor Bouygues si SFR care acuza France Telecom de practici anticoncurentiale in afacerile corporate.

"Anchetatorii au confiscat o cantitate importanta de documente, electronice si pe hartie, in cautarea unor indicii care ar putea demonstra reduceri prea mari acordate pentru conturi mari", a declarat o sursa apropiata situatiei.

Salariatii France Telecom sunt socati de metodele utilizate de autoritatile de Concurenta, mentioneaza intr-un comunicat sindicatul CFE-CGC/UNSA France Telecom-Orange. Acesta denunta atitudinea SFR si Bouygues, care se confrunta cu rezultate slabe pe piata telecom a companiilor.

France Telecom are o cota de 55% pe piata franceza de telefonie mobila pentru companii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cine este noul CTO al Orange Romania