Mihai Tudor, cel care din iulie 2006 este director general al IBM Romania, filiala locala a celui mai mare furnizor de servicii IT la nivel mondial, a fost promovat in functia de director general pentru IBM Europa de Sud-Est (IBM SEE), urmand sa conduca operatiunile companiei din Bulgaria, Croatia, Romania, Serbia, Slovenia.
Noul director general al IBM Romania va fi Bogdan Balaci, cel care din iulie 2007 si pana in prezent a fost directorul de vanzari al companiei.

Balaci este licentiat al Universitatii Bucuresti si detine un MBA la Henley Management College din Marea Britanie. El lucreaza la IBM din 1999, prima pozitie ocupata fiind de account manager pentru sectorul bancar.

Promovarea lui Mihai Tudor vine la doar cateva zile dupa ce Marius Persinaru (47 de ani), fostul CEO al Xerox Romania si Republica Moldova a fost avansat ca vicepresedinte Xerox pentru operatiuni in statele emergente la nivel global pana acum acesta ocupandu-se doar de tarile ddin zona de est a lumii. Iar in urma cu o luna Liliana Solomon, fostul director general al Vodafone Romania a preluat functia de director de operatiuni pe Europa a operatorului de telefonie mobila, aceasta fiind cea mai importanta pozitie ocupata de un manager roman.

Cine este Mihai Tudor:

Mihai Tudor a absolvit Facultatea de Electrotehnica Craiova in 1985 si vorbeste trei limbi straine: engleza, franceza, germana.

Dupa absolvirea facultatii, Mihai Tudor a lucrat la Intreprinderea de Avioane din Bacau si la Institutul de Cercetari in Componente Electronice (ICCE-EMCO) in Bucuresti, conform datelor de pe site-ul IBM Romania.

Primul contact cu IBM a fost in 1993, cand a participat la un program australian de educatie pentru manageri din tarile Europei Centrale si de Est (APTEA) la fabrica de productie/asamblare calculatoare IBM din Wangaratta, Australia.

Un an mai tarziu, Mihai Tudor s-a alaturat reprezentantei IBM in Romania, Romanian Business Systems, care a devenit IBM Romania in 15 noiembrie 1995.

Acesta a ocupat pozitii precum reprezentant de vanzari pentru segmentul guvernamental (1994/1995), director de vanzari pentru segmentele verticale (1996/1997) sau director de vanzari (ianuarie 1998 – decembrie 2004).

In perioada ianuarie 2002 – iunie 2006, Mihai Tudor a lucrat in sediul IBM Europa Centrala si de Est din Viena, avand responsabilitati regionale pentru IBM CEMA (Europa Centrala, Orientul Mijlociu si Africa) si IBM CEMAAS (Europa Centrala, Orientul Mijlociu si Africa, Austria si Elvetia).

Incepand cu 1 iulie 2006, Mihai Tudor a devenit directorul general al IBM Romania.

Managerul are un certificat de studii in management pentru afaceri la Swinburne University of Technology, Melbourne, Australia (1993) si a absolvit si un MBA la Open University Business School, in Marea Britanie (2002). De asemenea, Tudor este membru in Consiliul Director al Camerei de Comert Americane in Romania.

IBM are 1.400 de angajati pe piata locala in cele cinci centre prin care gigantul american este prezent in Romania.

In 2009, compania IT a avut afaceri de aproximativ 51,1 milioane de euro si un profit net de 8,8 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri