Guvernul rus vrea sa infiinteze un fond de investitii de zece miliarde de dolari la care vor contribui, alaturi de stat, investitori mari la nivel international cu scopul de a atrage capital strain, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Financial Times.
Initiativa infiintarii fondului apartine presedintelui Rusiei, Dmitri Medvedev. Printre companiile contactate pentru a contribui la acest mecanism de investitii se regasesc Apollo Management, Blackstone si Carlyle. Autoritatile au cerut bancii americane Goldman Sachs sa gestioneze proiectul, potrivit Mediafax.

Pana in prezent, fondurile private au privit Rusia cu foarte mare prudenta. Investitorii sunt descurajati in special de coruptia din acest stat si de sistemul de legi.

Separat, Rusia infiinteaza un comitet pentru consilierea presedintelui in vederea transformarii Rusiei intr-un centru financiar international.

Printre membrii consiliului s-ar putea numara directorul general al Goldman, Lloyd Blankfein, fondatorul Blackstone, Steve Schwarzman, directorului general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, si reprezentanti ai Bank of America, BNP Paribas si UniCredit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri