Guvernul elen ar putea incerca "o restructurare de catifea" care ar include extinderea maturitatii datoriilor ajunse la scadenta si un acord voluntar cu creditorii de a modifica conditiile de plata, potrivit ziarului Ta Nea, care nu precizeaza sursa informatiilor, scrie Mediafax.

Potrivit publicatiei Isotimia, care citeaza surse guvernamentale, Atena ar putea cauta sa extinda, in medie cu cinci ani, maturitatile datoriei scadente totale, dupa un acord cu creditorii.

Autoritatile nu au luat o decizie finala privind o astfel de solutie, iar discutiile sunt inca la nivel informal, a adaugat Isotimia, fara a elabora.

Citeste si:

Oficialitatile elene au negat in repetate randuri ca guvernul ar putea incerca sa restructureze datoria de stat. Grecia este primul stat din zona euro care a intrat intr-un acord de finantare externa cu UE si FMI, fiind urmata anul trecut de Irlanda si, mai recent, de Portugalia.

Ministrul Finantelor, George Papaconstantinou, a declarat miercuri ca statul intentioneaza sa emita noi obligatiuni pana la inceputul anului viitor, pariind pe disparitia zvonurilor privind restructurarea datoriilor odata cu bailout-ul Portugaliei si adoptarea unor reforme structurale in Grecia.

Oficialul a adaugat ca datoria Greciei, estimata la 160% din PIB pana la sfarsitul lui 2012, este "in totalitate sustenabila", iar restructurarea nu reprezinta o optiune.