Grupul francez Lactalis, cel mai mare producator european de lactate, a lansat o oferta in valoare de 3,38 miliarde euro pentru preluarea integrala a rivalului italian Parmalat, la care detine un pachet de 29% din actiuni, informeaza Mediafax.
Oferta Lactalis creste presiunea asupra investitorilor care vor sa pastreze compania sub control italian, potrivit Reuters.

Lactalis a cumparat 29% din Parmalat in martie, alarmand autoritatile de la Roma ca una dintre cele mai cunoscute companii italiene ar putea intra sub control strain, transmite Reuters.

Grupul francez a anuntat ca va plati 2,6 euro pentru o actiune Parmalat si intentioneaza sa mentina compania listata la bursa din Milano. Oferta depaseste cu 21,3% pretul actiunilor Parmalat din ultimele 12 luni.

"Lactalis a facut tot ce putea mai bine. Urmatorul pas va fi probabil o contraoferta italiana", a afirmat Simone Ragazzi, analist la Centrobanca.

Guvernul condus de premierul Silvio Berlusconi este ingrijorat de incercarile investitorilor francezi de a prelua companii italiene. Actionarii francezi si italieni se lupta pentru control asupra producatorului de energie Edison, in timp ce grupul francez de bunuri de lux LVMH preia Bulgari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri