Analistii anticipau un profit de 1,07 miliarde de euro.

Veniturile au avansat cu 7,8%, la 19,5 miliarde de euro.

Profitul EBITDA (inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii) a scazut cu 1,8%, la 4,4 miliarde de euro. Declinul a fost determinat de marjele mai reduse obtinute din operatiuni de generare a energiei in Italia, regiunea iberica si America Latina.

Directorul general al Enel, Fulvio Conti, a declarat ca tintele aferente anului 2011, anuntate in martie, vor fi mentinute.

Citeste si:

La 31 martie, Enel avea datorii nete de 45,563 miliarde de euro. Grupul german RWE a raportat joi rezultate trimestriale peste estimarile analistilor, iar EDF, din Franta, a confirmat obiectivele pentru 2011.

Enel este prezent din 2005 pe piata romaneasca a distributiei si furnizarii de electricitate, unde detine trei foste filiale ale Electrica, respectiv Muntenia Sud, Banat si Dobrogea.

Totodata, Enel Green Power are in constructie in Romania trei parcuri eoliene, cu o capacitate instalata totala de 180 de MWh. Grupul mai are pregatit pentru inceperea lucrarilor un proiect la Moldova Noua, cu o capacitate instalata de 48 MWh.