Profitul net al Enel, cea mai mare companie de utilitati din Italia, prezenta si in Romania, a crescut cu 14% in primul trimestru, de la 1,05 miliarde de euro in urma cu un an la 1,2 miliarde de euro, peste estimarile analistilor, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.
Analistii anticipau un profit de 1,07 miliarde de euro.

Veniturile au avansat cu 7,8%, la 19,5 miliarde de euro.

Profitul EBITDA (inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii) a scazut cu 1,8%, la 4,4 miliarde de euro. Declinul a fost determinat de marjele mai reduse obtinute din operatiuni de generare a energiei in Italia, regiunea iberica si America Latina.

Directorul general al Enel, Fulvio Conti, a declarat ca tintele aferente anului 2011, anuntate in martie, vor fi mentinute.

La 31 martie, Enel avea datorii nete de 45,563 miliarde de euro. Grupul german RWE a raportat joi rezultate trimestriale peste estimarile analistilor, iar EDF, din Franta, a confirmat obiectivele pentru 2011.

Enel este prezent din 2005 pe piata romaneasca a distributiei si furnizarii de electricitate, unde detine trei foste filiale ale Electrica, respectiv Muntenia Sud, Banat si Dobrogea.

Totodata, Enel Green Power are in constructie in Romania trei parcuri eoliene, cu o capacitate instalata totala de 180 de MWh. Grupul mai are pregatit pentru inceperea lucrarilor un proiect la Moldova Noua, cu o capacitate instalata de 48 MWh.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri