Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a revizuit, vineri, in scadere cu o treapta ratingul pentru credite pe termen lung al grupului elen OTE, prezent si in Romania, dupa ce a retrogradat, luni, calificativul suveran al Greciei, transmite Mediafax.

Calificativul pentru imprumuturi pe perioada lunga a fost revizuit de la "BB" la "BB-", iar cel pentru credite pe termen scurt a fost confirmat la "B", potrivit unui comunicat al S&P. Ratingul "BB-" are perspectiva negativa.

Totodata, agentia a renuntat la supravegherea cu implicatii negative a ratingurilor OTE, declansata in decembrie anul trecut.

Perspectiva negativa reflecta posibilitatea unei noi revizuiri in scadere in urmatoarele 12 luni, daca situatia lichiditatilor OTE se inrautateste, S&P anticipeaza o disponibilitate de sprijin mai redusa din partea celui mai mare actionar, grupul german Deutsche Telekom, sau rezultatele operationale se inrautatesc peste asteptari. Deutsche Telekom detine 30% din actiunile OTE.

S&P a retrogradat, luni, ratingul Greciei cu doua trepte, de la nivelul "BB-" la "B", din cauza ingrijorarii ca restructurarea datoriilor devine tot mai probabila.

OTE controleaza in Romania 54% din capitalul Romtelecom, divizia locala de telefonie mobila Cosmote si reteaua de magazine Germanos, cu profil IT&C.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Standard&Poor's: Din 2020, Romania isi va incetini cresterea economica