Alti ofertanti sunt producatorul belgian de materiale de constructii Etex Group, TPG Capital din Fort Nox (Texas) si fondul de investitii Cinven din Londra, scrie Mediafax.

Lafarge anticipeaza ca ar putea obtine din vanzare pana la un miliard de euro, au precizat doua dintre surse.

Directorul general al grupului, Bruno Lafont, care a condus divizia de gips in perioada 1998-2003, s-a angajat sa vanda active si sa limiteze cheltuielile, pentru a reduce in acest an datoriile cu cel putin doua miliarde de euro.

Lafarge incearca sa isi readuca ratingul la un nivel recomandat pentru investitii, dupa ce Standard&Poor's a retrogradat in martie compania in categoria "junk" (speculativa).

Lafarge vinde separat operatiunile din Statele Unite, Europa si Australia ale diviziei de gips, cele mai mari fiind activele europene, au spus sursele.

Claire Mathieum, purtatoare de cuvant a Lafarge, a refuzat sa comenteze, ca si reprezentanti ai Carlyle, TPG, Bain Capital, Advent, Cinven si Etex.

Pe 12 mai, Lafarge a convenit vanzarea partiala a operatiunilor americane in domeniul cimentului, cu o valoare contabila de 760 milioane de dolari, companiei Cementos Argos din Columbia, in cadrul unui plan de vanzare a unor active de minim 750 milioane de euro, in acest an.

Citeste si:

Profitul operational al diviziei de gips a crescut anul trecut cu 53%, la 58 milioane de euro. Vanzarile au avansat cu 6%, la 1,44 miliarde euro, reprezentand 9% din vanzarile totale ale Lafarge.

Veniturile diviziei de gips au urcat cu 9% in primul trimestru, iar profitul operational a crescut cu 80%, la 18 milioane de euro.

Cei mai mari concurenti ai diviziei de gips a Lafarge in Europa sunt Cie. de Saint-Gobain si Knauf Gips din Germania

Activitatile Lafarge in Romania sunt structurare in trei divizii, de ciment, cu ponderea cea mai mare in totalul vanzarilor, agregate si betoane si gips-carton. Pe segmentul betoanelor, Lafarge este prezent prin mai multe companii, una dintre acestea fiind Lafarge Agregate Betoane (AGEM), listata la Bursa din Bucuresti.