Actiunile europene deschid in scadere

Principalele actiuni europene au deschis in declin si se indrepta spre a sasea saptamana de scadere, din cauza temerilor privind ritmul de recuperare al economiei, iar cotatiile companiilor miniere au fost afectate de date privind importurile Chinei, transmite Reuters.

La 07:05 GMT, indicele FTSEurofirst 300 se afla in scadere cu 0,4%, dupa ce joi a crescut cu 0,6%, urmand unui serii de sase zile de declin, scrie Mediafax.

"Pietele au inca o perceptie defensiva. O serie de date economice sub asteptari, mai ales in Statele Unite, aduc aminte de incetinirea cresterii economice din vara trecuta", a spus Philippe Gijsels, seful diviziei de cercetare la BNP Paribas Fortis Global Markets din Bruxelles.

Chiar daca actuala evolutie negativa este considerata temporara, volatilitatea de pe burse va persista in perioada urmatoare, a adaugat el.

Indicele STOXX Europe 600 pentru materii prime a pierdut 0,7%, urmand declinul cuprului, dupa ce datele anuntate de China privind comertul au evidentiat o scadere surprinzatoare a importurilor pentru cupru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri