Banca Centrala Europeana (BCE) este impotriva restructurarii sau devalorizarii datoriilor Greciei, avertizand asupra riscurilor asociate unui eventual "eveniment de credit", a declarat viitorul presedinte al institutiei, Mario Draghi,in fata comisiei economice si financiare a Parlamentului European.
"Suntem impotriva implicarii altfel decat voluntare a creditorilor privati intr-un nou plan de sustinere a Greciei", a aratat Draghi, guvernator al bancii centrale italiene, care urmeaza sa ia locul francezului Jean-Claude Trichet la conducerea BCE, la 1 noiembrie, transmite AFP, informeaza Mediafax.

In opinia sa, propunerea Germaniei, discutata de responsabilii europeni, de schimbare a obligatiunilor suverane elene detinute de creditorii privati cu altele cu maturitate extinsa, nu ofera garantii suficiente pentru "voluntariat", asa cum vrea BCE.

"Costul unui default (incapacitate de plata) depaseste beneficiile si nu rezolva cauzele crizei datoriilor", a aratat bancherul.

El a avertizat ca zona euro nu stie cum sa administreze un default al datoriilor suverane, care ar putea duce la contagiunea altor economii.

"Italia a traversat o criza mai grava ca Grecia in anii ’90, dar si-a revenit datorita reformelor structurale, care au nevoie de timp pentru a da rezultate. Trebuie sa credem in succesul programului grec", a insistat Draghi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri