Directorul general al retailerului german de bricolaj Praktiker, Wolfgang Werner, a demisionat, iar actiunile grupulu au crescut cu 9% in urma anuntului, dupa ce au pierdut 65% din valoare de la inceputul anului, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Werner va continua sa indeplineasca atributiile de director general pana la gasirea unui succesor, potrivit unui comunicat at Praktiker.

Grupul a avertizat, in iulie, asupra profitului pentru anul in curs, din cauza rezultatelor slabe din Germania si Grecia. O strategie de a creste profitul prin oprirea campaniilor nepopulare de discount a condus la un numar maimic de cumparatori, noteaza Reuters.

Vanzarile Praktiker in Romania au scazut in primul trimestru cu 29,5%, la 25,8 milioane de euro, retailerul invocand conditii macroeconomice dificile. La sfarsitul primului trimestru, Praktiker avea 27 de magazine in Romania.

La nivel de grup, vanzarile au scazut in primul trimestru cu 10,9%, la 666,4 milioane euro, iar pierderile inainte de dobanzi, taxe si amortizare au avansat cu 37,3%, la 71,6 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri