Angajatii ascultatori castiga venituri semnificativ mai mici decat cei care sunt mai putin receptivi. Diferenta este deosebit de mare in randul barbatilor.

Cercetatorii Universitatii Cornell din Statele Unite ale Americii au examinat „receptivitatea” angajatilor si au constatat ca barbatii cu un nivel mai scazut al empatiei au obtinut la salariu cu cel putin 18% (9.772 dolari anual) mai mult decat cei ”simpatici”.

Femeile furioase, in schimb, au castigat cu aproximativ 5% mai mult, adica 1.828 dolari, decat colegele lor ascultatoare si amabile, potrivit Wall Street Journal.

Cercetatorii au analizat datele colectate in peste 20 de ani de la trei studii diferite, pe un esantion de aproximativ 10.000 de angajati ce cuprinde o gama larga de profesii, salarii si varste.

Cele trei sondaje au masurat notiunea de „pliabilitate” (adica buna relationare si colaborare) a subiectilor in moduri diferite. Au realizat, de asemenea, un studiu separat pe un esantion de 460 de studenti in domeniul afacerilor carora li s-a cerut sa se comporte ca manageri de resurse umane pentru o companie fictiva prezentata pe scurt pentru o pozitie de consultant.

De asemenea, barbatii care au fost descrisi extrem de receptivi au avut mai putine sanse de a obtine locul de munca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cea mai mare indemnizatie incasata de un roman. Este cat 11 salarii