John Paulson, miliardarul american care a pariat in 2008 pe caderea pietei impotecare din SUA, a inregistrat pierderi de aproape 40% de la inceputul anului la unul dintre fondurile companiei de investitii pe care a fondat-o, potrivit Business Insider.

Fondul Advantage Plus a inregistrat o scadere de 38,7% de la inceputul anului, in conditiile in care doar in augst activele fondului s-au comprimat cu 21,7%, scrie Wall Street Journal.

Mai mult, pierderile lui Paulson s-au adancit dupa vanzarea participatiei pe care o avea la Bank of America, inainte ca miliardarul Warren Buffett sa anunte ca va investi 5 miliarde de dolari in banca.

Berkshire Hathaway a anuntat joi ca va cumpara 50.000 de actiuni preferentiale la Bank of America, ceea ce a saltat cotatia actiunilor BofA cu circa 20%.

Potrivit raportarilor pe ultimul trimestru, fondul de investitii al lui Paulson a vandut peste 63 milioane de actiuni la Bank of America, devenind astfel al 23-lea actionar ca marime, dupa ce fusese in top 10 pana acum.

John Paulson a devenit celebru dupa ce a facut “cea mai buna tranzactie din istorie”, fiind printre putinii investitori care au recunoscut faptul ca piata imobiliara din Statele Unite se indreapta spre o scadere dramatica in 2008.

Prin parierea impotriva ipotecilor riscante si a firmelor financiare cu situatii precare, el a reusit sa castige 15 miliarde de dolari.

Paulson, care este fondatorul fondului de investitii Paulson & Co., ocupa locul 45 in topul miliardarilor Forbes.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Primăria Romei va amenda cu până la 500 euro pe cei care aruncă măşti pe stradă
Setari Cookie-uri