Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat ca decizia Standard & Poor's (S&P) de a reduce ratingul de credit al Italiei nu reflecta realitatea si pare influentata de considerente politice, iar guvernul italian a pregatit deja masuri de stimulare a cresterii economice, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"Evaluarea efectuata de catre Standard & Poor's pare sa fie dictata mai mult de povestile din ziare decat de relitate si pare sa fie influentata negativ de considerente politice", a afirmat Berlusconi.

El a adaugat ca guvernul a aprobat deja masuri de echilibrate a bugetului pana in 2013 si ca se pregateste sa adopte masuri de consolidare a cresterii economice, care vor fi resimtite pe termen scurt-mediu.

S&P a redus marti ratingul Italiei cu o treapta, la "A", acuzand cresterea economica tot mai slaba si divergentele de pe scena politica, care ar putea impiedica masurile necesare pentru revigorarea economiei si reducerea datoriei de stat.

Italia este a treia mare economie europeana si are datorii de 1.900 miliarde euro, adica circa 120% din PIB.

Guvernul italian a trecut saptamana trecuta prin Parlament un program de austeritate de 60 miliarde euro, avand ca scop echilibrarea bugetului pana in 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Italienii au ajuns la un acord privind formarea noului guvern