Riscul ca economia tarilor dezvoltate sa intre intr-o perioada prelungita de crestere foarte lenta, numita "Marea Stagnare", este de circa 40%, avertizeaza analistii grupului american Goldman Sachs, citati de CNBC.
Dupa ce au analizat date economice din ultimii 150 de ani, analistii Goldman au identificat 20 de exemple de stagnare simuilara celei inregistrate de Japonia in anii '90, scrie Mediafax. Cele mai multe perioade de stagnare au fost inregistrate in ultimii 60 de ani in economiile avansate.

"In aceste episoade, cresterea PIB pe cap de locuitor nu depaseste 1% si este mai putin volatila decat de obicei. Perioadele sunt caracterizate de inflatie redusa, somaj in crestere, stagnarea preturilor locuintelor si randamente scazute ale actiunilor. In SUA si Europa trendurile urmeaza in continuare cursuri tipice de stagnare", a afirmat Jose Ursua, economist la Goldman Sachs, intr-o nota de cercetare.

Acesta anticipeaza o posibilitate de stagnare de circa 40% in economiile dezvoltate.

Pentru a evita o astfel de situatie, este necesar ca politicile guvernamentale sa restabileasca increderea si cresterea economica, noteaza analistii Goldman.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri