Grecia ar trebui sa primeasca in scurt timp un pachet de salvare de 8 miliarde euro, dar situatia economica a tarii se deterioreaza atat de repede incat acest plan de salvare, conceput in urma cu 3 luni, nu mai este suficient pentru a tine economia pe linia de plutire, potrivit Financial Times.
Informatiile despre rapiditatea cu care se prabuseste economia Greciei au fost transmise intr-un raport realizat de "troica" de creditori ai Greciei, Comisia Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana (BCE), catre tarile din zona euro. Raportul a fost obtinut si de Financial Times.

Potrivit informatiilor, inspectorii Comisiei Europene considera ca urmatoarea transa din ajutorul financiar promis Greciei ar trebui platita "cat se poate de repede", in contextul in care guvernul de la Atena a acceptat sa continue reformele fiscale si sa reia programul de privatizari.

Totusi, raportul schiteaza un scenariu extrem de sumbru pentru Grecia, a carei "dinamica a datoriilor ramane extrem de ingrijoratoare".

"Comparativ cu perspectivele de acum cateva luni, sustenabilitatea datoriei s-a deteriorat, avand in vedere intarzierile inregistrate in revenirea economica, consolidarea fiscala si in planurile de privatizare, precum si din cauza perspectivelor de recapitalizare a bancilor", arata raportul.

Raportul nu mentioneaza insa cat de mult a derapat din nou Grecia din punct de vedere fiscal, adica cat de mare este deficitul.

Oficialii europeni au spus ca analiza sustenabilitatii datoriilor Greciei nu a fost inca realizata, nefiind realizate calcule exacte, dar va fi incheiata pana la intalnirea ministrilor de Finante din UE, de vineri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri