Informatiile despre rapiditatea cu care se prabuseste economia Greciei au fost transmise intr-un raport realizat de "troica" de creditori ai Greciei, Comisia Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana (BCE), catre tarile din zona euro. Raportul a fost obtinut si de Financial Times.

Potrivit informatiilor, inspectorii Comisiei Europene considera ca urmatoarea transa din ajutorul financiar promis Greciei ar trebui platita "cat se poate de repede", in contextul in care guvernul de la Atena a acceptat sa continue reformele fiscale si sa reia programul de privatizari.

Totusi, raportul schiteaza un scenariu extrem de sumbru pentru Grecia, a carei "dinamica a datoriilor ramane extrem de ingrijoratoare".

Citeste si:

"Comparativ cu perspectivele de acum cateva luni, sustenabilitatea datoriei s-a deteriorat, avand in vedere intarzierile inregistrate in revenirea economica, consolidarea fiscala si in planurile de privatizare, precum si din cauza perspectivelor de recapitalizare a bancilor", arata raportul.

Raportul nu mentioneaza insa cat de mult a derapat din nou Grecia din punct de vedere fiscal, adica cat de mare este deficitul.

Oficialii europeni au spus ca analiza sustenabilitatii datoriilor Greciei nu a fost inca realizata, nefiind realizate calcule exacte, dar va fi incheiata pana la intalnirea ministrilor de Finante din UE, de vineri.