CNOOC, cel mai mare producator offshore de petrol al Chinei, a anuntat duminica seara ca Bridas Energy Holdings, detinuta in proportie de 50% de grupul chinez, a rupt unilateral acordul de preluare a participatiei BP la compania argentiniana de petrol si gaze Pan American Energy. CNOOC nu a oferit alte detalii.

BP sugera in luna octombrie, in raportul financiar pentru trimestrul al treilea, ca va anunta o crestere a dividendului la inceputul anului viitor.

Acordul de vanzare a fost incheiat cu un an in urma, iar BP a aratat luna trecuta ca tranzactia nu este atat de importanta ca atunci pentru fluxul de numerar al companiei.

BP a anuntat intr-un comunicat emis duminica seara ca va restitui catre Bridas Energy avansul de 3,5 miliarde de dolari primit la sfarsitul anului trecut pentru participatia la Pan American.

Citeste si:

Fondurile atrase in urma tranzactiei ar fi fost utilizate pentru plata daunelor si a altor obligatii ale BP in urma dezastrului provocat anul trecut de deversarea petroliera din Golful Mexic, cea mai grava din istoria SUA.

Bridas Energy detine deja 40% din actiunile Pan American.