Intentia demonstrantilor este de a marsalui pe Wall Street in zona parcului Zuccotti, cu scopul de a perturba ziua de lucru a bancherilor americani, potrivit wsj.com.

La primele ore ale diminetii, sute de persoane s-au adunat pe artera Cedar Street si au pornit catre Wall Street, strigand – „Inchideti Wall Street”. Politia a folosit automobile si motociclete din dotare pentru a bloca marsul, moment in care demonstrantii au inceput sa strige – „Noi suntem cei 99%”.

Fortele de ordine au incercat sa blocheze protestul, insa s-au lovit de refuzul participantilor, acestia continuandu-si marsul si lozincile.

„Sper ca vad ca sunt trasi la raspundere de cei 99%”, a declarat Katie Ferrari, de 23 de ani, care lucreaza ca artist si designer grafic.

Aceasta a spus ca alaturi de alti protestatari au blocat circulatia pe strazile din jurul Wall Street, tinandu-se de mana cu intentia de a-i opri pe navetisti sa ajunga la munca. Katie Ferrari a afirmat ca pe urma politia a incercat elibereze trotuarele, impingand si lovind mai multi demonstranti.

Citeste si:

Un alt protestatar, Matthew Schmidt a afisat o pancarta pe care scria - „Lacomia nu este egala cu dragostea”.
„Am o slujba, imi platesc taxele”, a precizat Schmidt, 38 de ani, actor si barman. El a explicat ca intelege de ce politia s-a purtat in mod brutal cu protestatarii, dar nu aproba si modul cum au procedat.

„Cred ca protestul a fost respins cam dur. Multi oameni au fost raniti si nu cred ca aveau nevoie sa fie raniti”, a completat Schmidt.

Protestul “Occupy Wall Street” a luat startul in urma cu doua luni, cand cateva sute de persoane s-au adunat in fata celei mai mari burse din lume – New York Stock Exchange.

Nemultumirile lor sunt legate de problemele din sanatate, invatamant, infrastructura, precum si pe banii cheltuiti in operatiuni militare, pentru toate acesta dand vina pe marile companii americane.