Cu toate acestea, Goldman Sachs a tinut sa precizeze ca acest posibil proiect se afla deocamdata intr-un stadiu preliminar, neexistand nici o garantie ca va face o oferta de preluare, alte informatii urmand sa fie oferite daca va fi cazul. La randul sau, AB Ports a luat la cunostinta acest anunt, insa a indicat ca nu a primit nici o oferta pana in prezent.

AB Ports este cel mai mare operator portuar din Marea Britanie. Rivalul P&O, recent preluat de grupul DP World din Dubai pentru 6,8 miliarde dolari (3,9 miliarde lire sterline), era mai mare decat AB Ports, insa avea activitati in special in afara Marii Britanii. AB Ports gestioneaza 21 de porturi din Marea Britanie, printre care si cele din Hull, Plymouth si Southampton, si asigura un sfert din comertul maritim al Regatului Unit.

Potrivit unor informatii aparute luni in cotidianul londonez City AM, noul consortiu are in vedere lansarea unei oferte de 740 pence per actiune, ceea ce valorizeaza intregul grup AB Ports la aproximativ 2,3 miliarde lire sterline. La sfarsitul primei sedinte de tranzactionare de luni actiunile AB Ports erau cotate la 712 pence.