Grupul bancar ungar OTP Bank a anuntat achizionarea a 75,1% din actiunile bancii Zepter Banka din Serbia, informeaza publicatia maghiara Portofoliu.hu. Valoarea tranzactiei se ridica la 34,29 milioane de euro, contractul urmand a fi semnat dupa ce autoritatile de reglementare din domeniu isi vor da acordul.

Zepter Banka, cu sediul in Belgrad, a incheiat anul 2005 cu active totale in valoare de 76,70 milioane de euro, avand o cota de 1% din piata bancare locala. Banca dispune de o retea de 17 sucursale, avand 52.000 de clienti.

OTP este una din cele mai importante bancdi din regiune, dupa ce a achizitionat mai multe banci mici in Serbia si Muntenegru, Bulgaria sau Croatia. Dupa ce, ca si in cazul Romaniei, OTP a pierdut cursele de castigare a bancilor mari din Serbia, a achizitionat mai intai Niska Banka. Daca Zepter ar fuziona cu Niska ar rezulta o banca de marime medie, OTP anuntandu-si o oferta si pentru Panonska Banka.

Achizitionarea Zepter reprezinta un nou pas important facut de OTP in expansiunea pe piata bancara din Serbia. Economia locala si sectorul bancar sarbesc se dezvolta intr-un ritm rapid, Serbia oferind mai multe oportunitati favorabile pentru investitii. Toate acestea au determinat OTP Bank sa isi mareasca cota de piata pe segmentul de profil din Serbia, a declarat, citat de publicatia amintita, Laszlo Wolf, CEO OTP Bank.

OTP a participat si la licitatia pentru Banca Comerciala Romana, nereusind insa sa achitizioneze banca romaneasca. In acest moment este inscrisa in cursa de privatizare a Casei Nationale de Economii si Consemnatiuni, dezvoltandu-si in acelasi timp o retea proprie pe teritoriul Romaniei.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.