Germania este pregatita sa trimita rachete de tip Patriot in Turcia, in cadrul unui ajutor NATO destinat frontierei turco-siriene, insa doar dupa ce Ankara va formula o solicitare oficiala in acest sens, scrie cotidianul Süddeutsche Zeitung in editia de sambata, relateaza AFP.

Armata germana, Bundeswehr, prevede sa mobilizeze pana la 170 de militari si una-doua baterii de rachete de tip Patriot in cadrul acestei misiuni NATO, precizeaza cotidianul.

Potrivit Mediafax, Ministerul german al Apararii a anuntat sambata ca mai intai este necesar un mandat NATO pentru ca Berlinul sa examineze un asemenea angajament. Pana in prezent, nu exista o solicitare oficiala din partea Turciei, a subliniat un purtator de cuvant al ministerului, la Berlin.

Potrivit Süddeutsche Zeitung, Ankara ar urma sa adreseze o solicitare oficiala in acest sens luni.

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a anuntat luni ca Alianta Nord-Atlantica este pregatita sa furnizeze asistenta Turciei, o tara membra a organizatiei, in cazul in care conflictul din Siria se apropie de teritoriul sau.

Turcia a anuntat saptamana trecuta ca poarta negocieri cu NATO cu privire la rachete de tip Patriot, dar fara sa prezinte o cerere oficiala.

Forte siriene si rebeli au fost implicati in lupte dure si sangeroase, in apropierea unui oras de la frontiera turco-siriana. Mii de sirieni s-au refugiat in Turcia, care a consolidat apararea de-a lungul acestei frontiere instabile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Blockchain romanesc, folosit in cel mai mare exercitiu medical NATO