Aproape jumatate din sefii de companii din Europa de Vest, respectiv 45%, vor sa reduca numarul de angajati, in timp ce la nivel mondial 40% doresc sa faca angajari, potrivit unui studiu publicat de compania de consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC), relateaza AFP.

La nivel mondial, 23% dintre liderii de companii intentioneaza sa isi reduca efectivele, in timp ce 28% vor sa le mentina la acelasi nivel, potrivit sondajului realizat de PwC in randul a 1.300 de directori din intreaga lume, informeaza Mediafax.

"Directorii generali din zona euro tind sa fie cei mai pesimisti si putini au in plan sa faca angajari in anii viitori, in timp ce trei sferturi din sefii de companii din India sau Orientul Mijlociu vor sa isi mareasca efectivele in 2013", se arata in raport.

Liderii de companii la nivel mondial sunt insa cu totii de acord ca mediul de afaceri este dificil si numai unul din cinci se asteapta la o imbunatatire a conjuncturii pe parcursul acestui an. Mai mult decat atat, 70% dintre acesti directori s-au angajat intr-un proces de reducere a costurilor.

Sondajul a scos la iveala si faptul ca exista un deficit de personal calificat, fapt care face angajarile dificile.

Peste jumatate dintre respondenti considera ca prioritatea guvernelor ar trebui sa fie in acest an formarea si secializarea personalului, dar numai 15% cred ca autoritatile au fost eficiente in aceasta problema.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si