Cursul barilului de petrol a urcat, luni, la 73,47 dolari barilul, in urma noilor amenintari iraniene cu intreruperea aprovizionarii cu titei din Golf, in eventualitatea atacurilor sau sanctiunilor, informeaza Rompres.

La ora 02:30 GMT, barilul "light sweet crude" cu livrare in luna iulie a urcat la 73,47 dolari, in crestere cu 1,14 dolari fata de vineri seara la New York.

Liderul spiritual suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat duminica, intr-un discurs prilejui de implinirea a 18 ani de la moartea ayatollahului Khomeini, ca orice 'pas gresit' al americanilor fata de Iran ar putea pune in pericol livrarile de petrol din zona Golfului.

Washingtonul s-a declarat dispus in aceasta saptamana sa participe de alaturi de europeni la negocierile directe cu Iranul, cu conditia ca Teheranul sa isi sisteze activitatile de imbogatire a uraniului. Iranul neaga ca ar urmari sa se doteze cu arma nucleara si a refuzat pana acum sistarea activitatilor de imbogatire a uraniului de care sustine ca ar avea nevoie in scopuri civile.

Nu avem nevoie de bomba atomica. Noi credem ca folosirea armelor nucleare este contrara Islamului. Bomba noastra nucleara este puterea credintei poporului nostru, a declarat ayatollahul Khamenei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri