FDP, aliatul liberal al partidului conservator CDU, nu ar fi reusit sa intruneasca 5 la suta din voturi pentru a putea intra in Bundestag (Camera inferioara a Parlamentului german), o premiera in istoria Germaniei federale, in timp ce social-democratii din SPD ar fi obtinut intre 26 si 26,5 la suta din sufragii.

Pentru CDU, acesta este cel mai bun scor obtinut de la Reunificarea Germaniei, in timp ce Merkel este cancelar de doua mandate, respectiv de opt ani, anunta Mediafax.

In primele estimari, in timp ce birourile de vot si-au inchis usile la ora 16.00 GMT (19.00 ora Romaniei), partidul antieuro Alternative für Deutschland (AFD) este foarte aproape de a-si face intrarea in Bundestag, cu 4,8 la suta din voturi, potrivit televiziunii publice ARD.

Verzii germani, care au scazut in sondaje in ultimele saptamani, ar fi obtinut un scor departe de asteptarile lor, de 8 la suta, in net recul fata de recordul inregistrat la alegerile legislative din 2009 (10,7 la suta). Stanga radicala Die Linke a scazut, de asemenea, ajungand la 8 la suta, in timp ce in 2009 totalizase 11,9 la suta din voturi.

Volkswagen transforma inca...
Citeste si: Volkswagen transforma doua fabrici in uzine pentru masini electrice

ALEGERI GERMANIA: cum arata bilantul contestat al guvernarii Merkel