Lafarge isi majoreaza tinta de profit pentru urmatorii ani

Lafarge SA, cel mai mare producator mondial de materiale de constructii, a estimat ca va inregistra o crestere a profiturilor in urmatorii ani, ca urmare a renuntarii la multe din afacerile cu acoperisuri in favoarea maririi investitiilor in mult mai dinamica industrie a cimentului, informeaza Bloomberg.

Lafarge si-a fixat tinta de crestere cu 10 procente a profiturilor anuale pana in anul 2008, de la precedenta tinta de crestere de 8 procente, a declarat directorul executiv, Bruno Lafont. Compania cu sediul central in Paris a planificat, de asemenea, o reducere a costurilor cu 400 milioane euro (507 milioane dolari).

Lafont, in functie din ianuarie, a declarat ca va renunta la operatiunile care au esuat in indeplinirea tintelor de crestere.

Afacerea corelata materialelor pentru acoperisurile cu tigla a fost singura divizie care a raportat o scadere a profiturilor anul trecut, din cauza scaderii cererii din Germania, unde isi are sediul. Acolo s-au inregistrat peste 20 la suta din vanzarile totale de profil ale diviziei.

Vanzarile grupului Lafarge au crescut in 2005 cu 11 procente, ajungand la 15,969 miliarde euro, potrivit datelor remise presei de companie. Profitul pe actiune a crescut cu 2 procente, iar dividendul pe actiune a ajuns la 2,55 euro, in crestere cu 6 procente.

De asemenea, in anul 2005 grupul Lafarge a investit 513 milioane de euro in capacitatile de productie, directionate, cu precadere, catre pietele in curs de dezvoltare.

Lafarge a devenit lider mondial al cimentului in anul 2001, cand a cumparat Blue Circle Industries Plc din Marea Britanie pentru 4,7 miliarde lire sterline (8,7 miliarde dolari), aceasta fiind inca cea mai mare achizitie pe plan global din sectorul industriei materialelor de constructii.

Compania dispune actualmente de aproximativ 80.000 de angajati in 76 de tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri