Iranul ar putea impune rationaliza consumul de benzina pana la cinci litri zilnic/automobil, incepand din luna septembrie, a anuntat duminica ministerul iranian al petrolului, Kazem Vaziri- Hamaneh.
Potrivit acestuia, Iranul ar dori sa rationalizeze benzina din 23 septembrie dupa ce Parlamentul a redus din buget pentru a importa combustibil, informeaza Rompres.

In ciuda faptului ca este cel de-al doilea mare rezervor de produse petroliere din lume, Iranul nu are capacitate suficienta de rafinare si importa peste 40 la suta din cantitatea de 70 milioane litri (440.000 barili) de benzina care se arde zilnic. Cea mai mare parte a benzinei importate provine din vestul Europei.

Fiecare masina va primi o ratie de pana la cinci litri daca rationalizarea se va produce. Numai taxiurile si transportul public vor primi mai mult decat acesta ratie, a mentionat Vaziri-Hamaneh, citat de o televiziune locala.

Economistii au cerut Iranului sa creasca pretul benzinei sau sa introduca un sistem de preturi diferentiat, prin care automobilistii care au nevoie de mai mult de cinci litri zilnic, sa poata cumpara benzina cu un pret mai mare. Ministerul a respins insa aceasta propunere.

Iranul are in prezent planuri ambitioase de a imbunatati rafinariile in urmatorii cinci ani si sa creasca productia de benzina la 120 milioane litri zilnic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri