Şeful forţelor armate iraniene a afirmat că atacul întreprins în timpul nopţii împotriva Israelului "şi-a atins toate obiectivele", precizând totodată că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene.

"Operaţiunea 'Promisiune onestă' a fost întreprinsă cu succes între ieri (sâmbătă) seara şi această dimineaţă şi şi-a atins toate obiectivele", a declarat la televiziune generalul Mohammad Bagheri, preluat de Agerpres.ro.

El a afirmat că cele două ţinte principale au fost "centrul de informaţii care le-a furnizat sioniştilor informaţiile necesare" pentru atacul ce a distrus la 1 aprilie consulatul iranian de la Damasc, precum şi "baza aeriană de la Novatim, de unde au decolat avioanele F-35" care au bombardat consulatul.

"Aceste două centre au fost puternic avariate şi scoase din funcţiune", a dat el asigurări.

"Nu avem nicio intenţie de a ne continua această operaţiune, însă dacă regimul sionist întreprinde o acţiune împotriva Republicii Islamice Iran, fie pe teritoriul nostru sau în centrele care ne aparţin în Siria sau în altă parte, următoarea noastră operaţiune va fi mult mai importanta decât aceasta", a atenţionat acest militar iranian de rang înalt.

Generalul Bagheri a anunţat de asemenea că autorităţile iraniene "au trimis un mesaj SUA, avertizând că dacă vor coopera cu Israelul pentru eventualele lor acţiuni viitoare, bazele lor nu vor mai fi sigure".

SUA deţin mai multe baze militare în regiune.

Acest mesaj a fost transmis prin ambasada Elveţiei, care reprezintă interesele americane în Iran, în absenţa unor relaţii diplomatice între cele două ţări.

Într-un interviu pentru televiziunea de stat, comandantul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, a precizat că operaţiunea întreprinsă în timpul nopţii "ar fi putut fi de o anvergură mai mare". "Am limitat această operaţiune la serviciile pe care regimul sionist le-a folosit pentru a ataca ambasada noastră" în Siria.

Atacul asupra consulatului a ucis şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, dintre care doi de rang înalt.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri