Comisia Europeana va prezenta o decizie formala in care compania Microsoft este considerata vinovata de nerespectarea reglementarilor UE in domeniul concurentei si ar putea fi amendata cu pana la doua milioane de euro zilnic, potrivit editiei de ieri a cotidianului Financial Times, reluat de Mediafax.

Cotidianul relateaza, citand surse apropiate situatiei, ca Departamentul antitrust al Executivului european a elaborat un document preliminar, in care se arata ca Microsoft nu a implementat in totalitate decizia antitrust adoptata in luna martie 2004.

Executivul european a solicitat, in anul 2004, ca producatorul de software sa asigure companiilor rivale documentatie completa si exacta privind sistemul de operare Windows, pentru ca acestea sa poata realiza produse compatibile cu acest sistem. Intr-un comunicat al Microsoft se arata ca grupul a alocat resurse importante respectarii deciziei UE si a distribuit, pana acum, cinci din cele sapte capitole ale documentatiei, iar orice amenda ar fi nejustificata. UE a amendat Microsoft, in anul 2004, cu aproape 500 milioane de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri