Crimeea face parte din componenta Rusiei incepand de la semnarea, marti, a unui acord de catre presedintele rus Vladimir Putin si noii lideri ai acestei peninsule din sudul Ucrainei, a anuntat Kremlinul intr-un comunicat, relateaza AFP.

"Republica Crimeea este considerata parte componenta din Federatia Rusa incepand de la semnarea acordului", afirma Kremlinul.

Ucraina nu va recunoaste niciodata alipirea Crimeei la Rusia, a declarat marti Evghen Perebiinis, un purtator de cuvant al diplomatiei de la Kiev, citat de agentia Interfax, relateaza AFP. "Nu recunoastem si nu vom recunoaste niciodata asa-zisa independenta si asa-zisul acord de alipire a Crimeei la Rusia", a declarat Perebiinis, adaugand ca acordul semnat la Moscova "nu are nimic a face cu democratia, dreptul si bunul simt".

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat, marti, cu noii lideri prorusi ai Crimeei aceste acord la Kremlin, in fata celor doua Camere ale Parlamentului, a guvernatorilor si membrilor Guvernului rus, scrie Mediafax.

Chiar daca acest document a intrat in vigoare imediat, parlamentarii rusi vor trebui sa ratifice o lege care sa includa in Federatia Rusa doi noi subiecti, Crimeea si orasul Sevastopol, care se bucura de un statut special. Data acestei ratificari, o simpla formalitate, nu a fost precizata.

Citeste si:
Planul secret de anexare al Crimeei de catre Putin, intr-un documentar
Vladimir Putin vorbeste...

Sursa foto: captura www.google.ro/maps

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
De ce il apreciaza rusii pe Vladimir Putin mai mult ca niciodata