Bursa nipona, Tokyo Stock Exchange, si bursa din Coreea de Sud, Korea Exchange, au convenit vineri sa demareze discutiile preliminare care ar putea conduce la o eventuala fuziune.
Presedintele bursei nipone, Taizo Nishimuro, si omologul sau de la bursa sud-coreeana, Lee Young-Tak, au semnat un memorandum de intelegere pentru a demara discutiile intre doua din cele mai mari burse asiatice.

Obiectivul celor doua parti este dezvoltarea unui sistem de interconectare care sa permita investitorilor din cele doua tari vecine sa tranzactioneze produse listate pe fiecare din cele doua platforme bursiere, conform Rompres.

Taizo Nishimuro si-a exprimat speranta ca un eventual acord intre bursa nipona si cea sud-coreeana va conduce in viitor la formarea unei aliante strategice si cu celelalte burse asiatice, in special cu cele din China si Taiwan. Cu toate acestea, presedintele bursei nipone a recunoscut ca exista obstacole considerabile in calea unei fuziuni intre bursa din Tokyo si cea din Seul, date fiind diferentele existente in sistemele juridice din Japonia si Coreea de Sud.

In termeni de capitalizare de piata, Tokyo Stock Exchange este cea mai mare bursa din Asia, in timp ce Korea Exchange este a treia bursa asiatica, dupa cea din Hong Kong.

Anuntul burselor asiatice se alatura unui trend de consolidare care se inregistreaza in prezent pe pietele bursiere nord-atlantice. in ultimele luni operatorul bursier american Nasdaq Stock Market Inc. a ajuns sa controleze 25,1% din actiunile bursei londoneze, London Stock Exchange Group PLC., devenind astfel favorit la preluarea celei mai vechi burse din lume.

De asemenea, recent operatorul bursier pan-european Euronext NV a convenit o fuziune cu New York Stock Exchange, in caz de succes urmand sa ia nastere cea mai mare platforma bursiera din lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri