Deficitul bugetar al SUA pentru exercitiul bugetar 2006, perioada 30 septembrie 2005-30 septembrie 2006, va fi mai mic cu aproximativ 100 miliarde dolari decat se estima in urma cu sase luni, gratie unor venituri mai mari provenite din impozite si taxe, se arata intr-un articol aparut duminica in cotidianul New York Times, preluat de Rompres.

Potrivit publicatiei citate, Casa Alba va anunta marti in mod oficial ca in acest an impozitele vor aduce la buget sume mai mari cu cu 250 miliarde dolari decat anul trecut, astfel ca deficitul bugetar al SUA va fi in 2006 cu aproximativ 100 miliarde dolari mai mic decat estimarile initiale. Informatia nu a fost confirmat insa si de presedintia americana.

In schimb, vineri, Oficiului de Buget al Congresului SUA ( Congressional Budget Office , CBO ) a indicat ca in primele noua luni ale exercitiului bugetar curent, veniturile la buget au fost mai mari cu 206 miliarde dolari fata de perioada similara a anului trecut. in ultima perioada guvernul american a apreciat in repetate randuri ca deficitul SUA va urma o tendinta descrescatoare, ca urmare a imbunatatirii starii celei mai mari economii a lumii in urma reducerii impozitelor decise de presedintele George W. Bush.

Pana acum Casa Alba miza pentru exercitiul bugetar 2006 pe un deficit de 423 miliarde dolari. insa deja in luna mai secretarul american al Trezoreriei, John Snow, a lasat sa se inteleaga ca va fi vorba de o cifra inferioara estimarilor initiale. in exercitiul fiscal 2005 deficitul bugetar al SUA s-a cifrat la 318 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Pensiile private: cum au esuat alte tari si ce putem invata
Setari Cookie-uri