Turoperatorii, o problema majora pentru rusi: acestia nu isi vor mai putea petrece vacantele in Bulgaria

Rusii nu isi vor mai putea petrece vacantele in Bulgaria din cauza mai multor problemelor economice generate de situatia politica legata de criza ucraineana.

Pana la 20.000 de rusi nu isi vor mai putea petrece vacantele in Bulgaria din cauza falimentului mai multor touroperatori, provocat de deprecierea rublei si problemele economice generate de situatia politica legata de criza ucraineana, relateaza Novinite, potrivit Mediafax.

Presedintele Asociatiei Bulgare a Touroperatorilor, Baiko Baikov, a declarat ca declinul numarului de turisti rusi este observabil pe toate pietele destinate acestora, fara exceptie, el sugerand ca falimentele companiilor de turism din aceasta tara vor avea impact si asupra transportatorilor. Baikov a spus ca devalorizarea rublei a afectat puterea de cumparare a turistilor, iar situatia necesita o mare flexibilitate din partea touroperatorilor.

Intre timp, numarul companiilor touroperatoare ruse care au intrat in faliment a ajuns la cinci, dupa ce IntAir a anuntat marti ca suspenda activitatile, din cauza impactului negativ al cursului valutar si a situatiei politice. IntAir are o soarta similara cu alte patru agentii de turism din Rusia, Neva si Expo Tour din Sankt Petersbourg si Labirint si Roza Vetrov Mir din Moscova.

Autoritatea de supraveghere a sectorului turismului din Rusia, Rosturism, a recunoscut marti ca suspendarea activitatilor agentiei IntAir va avea un impact negativ asupra sectorului de profil. Asociatia Turpomost ajuta in prezent turistii rusi ramasi blocati in strainatate din cauza falimentelor agentiilor de turism prin intermediul carora au calatorit, pentru a putea reveni in Rusia.

Citeste si:
Cum ar ar putea fi despagubiti turistii
Chiritoiu, Consiliul...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri