Un convoi format din 280 de camioane cu ajutor umanitar a plecat din orasul rus Naro-Fominsk, in regiunea Moscovei, si se indreapta spre frontiera cu Ucraina, potrivit unor surse din cadrul administratiei regionale, relateaza agentia RIA Novosti.

"Convoiul de camioane va transporta catre locuitorii din estul Ucrainei aproximativ 2.000 de tone de ajutoare umanitare, colectate in orasul Moscova si in regiunea Moscovei", au afirmat sursele citate. Printre produsele transportate se numara 400 de tone de cereale, 100 de tone de zahar, 62 de tone de alimente pentru copii, 54 de tone de aparate medicale si medicamente si 12.000 de saci de dormit, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei ruse a anuntat, luni seara, ca Rusia va trimite un convoi umanitar in estul Ucrainei, fara escorta militara. "Principiul acestui transport umanitar face obiectul unui acord cu partea ucraineana", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Administratia de la Kiev a dat asigurari ca orice ajutor umanitar rus va fi oferit in cadrul unei misiuni internationale. "Nu asteptam niciun convoi umanitar, de nicio natura. Presedintele Ucrainei s-a pronuntat in favoarea unui ajutor international pentru populatia din Lugansk, dar cu participarea Uniunii Europene, a Statelor Unite, Germaniei si altor parteneri. Rusia poate lua parte, dar cu respectarea reglementarilor internationale, sub egida Comitetului International al Crucii Rosii", a explicat Valeri Ceali, adjunctul sefului Administratiei prezidentiale de la Kiev.

Cefin Trucks se asteapta la o...
Citeste si: Cefin se asteapta la o crestere a cererii pentru camioane in 2019


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia: Sanctiunile UE neaga dreptul nostru de a ne apara frontierele