Preşedintele american, Joe Biden, şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, au căzut de acord că Fâşia Gaza, sub asediu, va beneficia de un "flux continuu" de ajutor umanitar, a informat Casa Albă.

Israelul a ordonat duminică evacuarea a încă 14 comunităţi din nord, aproape de graniţa cu Libanul, în timp ce îşi sporeşte atacurile împotriva infrastructurii militare a miliţiei şiite Hezbollah, care şi-a intensificat la rândul ei lansările de rachete şi obuze asupra teritoriului israelian.

Ministrul de externe iranian Hossein Amirabdollahian a avertizat duminică Statele Unite şi Israelul că situaţia ar putea "scăpa de sub control" în Orientul Mijlociu, dacă aceste două ţări "nu pun imediat capăt crimelor împotriva umanităţii şi genocidului din Gaza".

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană se întâlnesc luni la Bruxelles pentru a discuta despre criza din Orientul Mijlociu şi continuarea ajutorului pentru Ucraina în războiul cu Rusia. Principala problemă este modul în care UE poate contribui la evitarea escaladării regionale a conflictului dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas.

În privinţa Ucrainei, trebuie stabilită în următoarele luni participarea Uniunii la angajamentele occidentale de securitate. Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a sugerat implicarea financiară pe termen lung pentru asistenţa militară şi alocarea de fonduri europene pentru avioane de luptă şi rachete moderne. El intenţionează să mobilizeze în acest scop 5 miliarde de euro anual, din 2024 până la sfârşitul lui 2027.

Preşedintele american, Joe Biden, şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, au căzut de acord la sfârşitul săptămânii trecute că Fâşia Gaza, sub asediu, va beneficia de un "flux continuu" de ajutor umanitar, a informat Casa Albă.

În timp ce al doilea convoi de camioane a intrat duminică în Fâşia Gaza dinspre Egipt, Biden şi Netanyahu, în cursul unei discuţii telefonice, "au afirmat că va exista de acum înainte un flux continuu în Gaza al acestei asistenţe cruciale" pentru populaţia palestiniană, potrivit unui comunicat al preşedinţiei americane.

Sursa foto: Anas-Mohammed / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri