Statele Unite condamna reluarea ostilitatilor intre Israel si militantii palestinieni, pentru care invinovatesc miscarea islamista Hamas, care detine controlul asupra Fasiei Gaza, relateaza AFP.

"Suntem foarte preocupati de ceea ce s-a intamplat astazi, condamnam reluarea atacurilor cu rachete; Israelul are dreptul sa se apere de aceste atacuri", a declarat Marie Harf, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american. "Denuntam intreruperea armistitiului in Fasia Gaza", a subliniat Harf.

Negocierile organizate la Cairo intre reprezentantii palestinienilor si Israelului pentru prelungirea armistitiului in Fasia Gaza nu au inregistrat progrese, au anuntat negociatorii palestinieni, in contextul reluarii confruntarilor armate. "Nu exista progrese", a declarat Azzam al-Ahmed, seful delegatiei negociatorilor palestinieni de la Cairo, potrivit Mediafax. Armistitiul in Fasia Gaza urmeaza sa se incheie marti la miezul noptii.

Israelul si-a retras negociatorii de la Cairo si a reluat raidurile aeriene in Fasia Gaza, dupa o serie de atacuri cu rachete lansate de militanti Hamas. Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat ca armata israeliana este pregatita sa continue operatiunile in Fasia Gaza pana la eliminarea riscului unor atacuri cu rachete.

Citeste si:
Maior, audiat la DNA in dosarul legat de vizita lui Dragnea in SUA
George Maior, audiat la DNA...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Pretul petrolului a explodat dupa atacul cu drone asupra rafinariilor