Crédit Agricole ofera 3,3 miliarde de euro pentru achizitionarea Emporiki Bank, fiind dispusa sa plateasca 25 de euro pe actiune, grupul francez ramanand singur in cursa dupa ce Banca Ciprului, care oferea 3,78 miliarde euro, s-a retras.

Guvernul grec va examina oferta grupului francez Crédit Agricole, care a facut publica suma oferita pentru cumpararea grupului grec Emporiki, a declarat joi Ministrul Economiei, Georges Alogoskoufis.

"Guvernul va examina intr-o maniera pozitiva noul set de date, avand ca directie princiala interesul public, concurenta din domeniul bancar si competivitatea economiei grecesti", a declarat Alogoskoufis.

Fiind deja in posesia a 9% din Emporiki, grupul francez a anuntat cresterea sumei de achizitie din oferta facuta pe 13 iunie pana la 25 euro pe actiune, comparativ cu 23,5 euro oferiti anterior.

Oferta prezenta se ridica la 3,3 miliarde euro, fata de 3,1 miliarde euro oferite la 13 iunie.

"Majorarea ofertei de catre Crédit Agricole arata increderea firmei in perspectivele ecomoniei grecesti, cat si in sistemul bancar grec si banca Emporiki", a completat ministrul. Guvernul grec a facut presiuni pentru o perioada indelungata asupra grupului francez pentru o majorare a ofertei, dupa ce Crédit Agricole a ramas singura in cursa pentru achizitionarea Emporiki, dupa retragerea Bancii Ciprului, care facuse o oferta de 3,78 miliarde de euro.