Numarul locurilor de munca din Germania se va reduce cu mai mult de 100 de mii, in urmatorii cinci pana la zece ani, in principal in sectoarele financiar, contabilitate si industrie, sustine un studiu publicat, transmite NewsIn.

Numai in sectorul administrativ, numarul posturilor se va reduce de la 152 de mii, cate sunt in prezent, la 34 de mii, afirma studiul.

Principalele domenii afectate vor fi finantele si contabilitatea, dar si industria si resursele umane.

Sectoarele care vor face reduceri de personal vor fi industrai de automobile si energetica. Aceste doua sectoare sunt foarte bine reprezentate in industria germana, releva studiul, care se bazeaza pe o analiza efectuata asupra marilor intreprinderi germane.

Constructorii de automobile DaimlerChrysler si Volkswagen au anuntat deja reduceri de personal. DaimlerChrysler prevede reducerea a sase mii de locuri de munca in administratie, in urmatorii trei ani, dintre care 60% in Germania, iar Volkswagen intentioneaza sa disponibilizeze in urmatorii trei ani 20 de mii de salariati, in special din productie.

Reducerea posturilor din administratie este cauzata de existenta infrastructurilor de tehnologie si telecomunicatii din ce in ce mai performante si din ce in ce mai ieftine, potrivit studiului.