Organizatia jihadista Stat Islamic (SI) nu a pierdut decat 700 de kilometri patrati in Irak, adica doar putin peste unu la suta din cei 55.000 de kilometri patrati cuceriti in 2014, potrivit Pentagonului, relateaza AFP.

"Este un procentaj mic", a recunoscut vineri contraamiraulul John Kirby, purtatorul de cuvant al Pentagonului. Dar acesti kilometri patrati, recuceriti in mare parte de fortele kurde in nordul Irakului, sunt "locuri care conteaza pentru Statul Islamic, orase, zone populate", a anuntat John Kirby, potrivit Mediafax.

In prezent, jihadistii din cadrul SI se afla "mai mult in defensiva", a dat asigurari John Kirby. "Nu ii mai vedem (capabili) sa incerce sa cucereasca noi teritorii", ci "sa-si protejeze caile de comunicatie", a afirmat el. Statul Islamic "recruteaza copii pentru a lupta sau pentru a comite atacuri sinucigase, ceea ce ar putea insemna ca are probleme de efectiv", a declarat John Kirby.

In plus, datorita atacurilor coalitiei, organizatia jihadista a pierdut "milioane de dolari" din vanzarile de petrol si intampina probleme in refacerea stocurilor de vehicule, a dat asigurari John Kirby. Dar, "in pofida acestor semne de progres", "ramanem constienti ca Statul Islamic ramane o forta puternica in Irak si in Siria", a declarat purtatorul de cuvant.

Suprafata totala a Irakului este de peste 438.000 de kilometri patrati. Incepand din 8 august 2013, coalitia anti-SI a efectuat aproape 2.000 de raiduri aeriene impotriva Statul Islamic. Militarii americani apreciaza ca au ucis aproximativ 6.000 de combatanti SI, o cifra ce nu a fost confirmata oficial de Pentagon.

Sursa foto: Shutterstock / Statul Islamic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri