Premierul polonez Donald Tusk a condamnat cu fermitate "atacul brutal" comis la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin 133 de morţi, exprimându-şi în acelaşi timp speranţa că acesta să nu devină "un pretext" pentru o "escaladare a violenţei".

"Polonia condamnă cu fermitate atacul brutal (...). Suntem cu toţii în doliu pentru familiile victimelor. Sperăm că această teribilă tragedie să nu servească nimănui drept pretext pentru o escaladare a violenţei şi agresiunii", a scris şeful guvernului polonez pe reţeaua de socializare X, preluat de Agerpres.ro.

Organizaţia jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul de la Moscova, dar sunt indicii că Rusia urmăreşte o legătură cu Ucraina, în pofida negărilor oficialilor ucraineni potrivit cărora Kievul ar avea vreo legătură cu atacul.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că "toţi cei patru autori" ai atacului comis vineri seara la periferia Moscovei au fost arestaţi în timp ce "se îndreptau spre Ucraina".

"Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa", a afirmat Putin, dând asigurări că "cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi" şi că "nu vor avea un destin de invidiat".

Sursa foto: Donald Tusk/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri