Cotatiile futures ale petrolului au depasit nivelul de 49 de dolari pe baril, aceasta fiind cea mai mare valoare din ultimele sapte saptamani, relateaza BBC.

Evolutia pretului titeiului a fost generata de racirea vremii in Statele Unite, ce va duce la cresterea cererii de combustibil pentru incalzire. La bursa londoneza, cotatia titeiului Brent a crescut cu 71 de centi, pana la 45,74 dolari pe baril, in timp ce in Statele Unite pretul a crescut cu 77 de centi, pana la 49,15 dolari pe baril. La sfarsitul acestei luni, Organizatia tarilor exportatoare de petrol (OPEC) se va reuni pentru a discuta o eventuala reducere a cotelor de productie. De la inceputul acestui an, cartelul a redus productia cu un milion de barili de petrol pe zi.

Cu toate acestea, eventualitatea unei noi reduceri devine putin probabila in conditiile in care, in ultimele doua saptamani, pretul titeiului a castigat sapte dolari pe baril.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri