Ancheta a fost realizata de catre institutul ProRata pentru cotidianul Efimerida Ton Synatkton pe o perioada de mai multe zile, inainte si dupa anuntarea masurilor de plasare sub control a capitalurilor, care au obligat bancile sa inchida si care au plafonat retragerile zilnice din bancomate. Ea ofera, astfel, o idee despre impactul pe care aceste masuri, care au intrat in vigoare luni, le au asupra alegatorilor, scrie Mediafax.

Tabara "nu", care sustine Guvernul lui Alexis Tsipras, era creditata cu 57% din intentiile de vot in randul persoanelor intervievate inaintea masurilor de plasare su control a capitalurilor. Aceasta a scazut la 46% in esantionul intervievat ulterior, precizeaza institutul. Concomitent, tabara "da" a crescut de la 30% la 37%.

De asemenea, inainte de anuntarea masurilor nu se pronuntau 13% dintre persoanele intervievate. Ulterior, ponderea acestora a crescut la 17%. Grecii sunt chemati duminica sa raspunda intrebarii "Ar trebui sa fie acceptata propunerea avansata de catre Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International la sedinta Eurogrupului din 25 iunie 2015, alcatuita din doua parti care formeaza propunerea lor per ansamblu?".

Sursa foto: Steagul Greciei/Shutterstock.com