Planul comun al bancilor Intesa si Sanpaolo va fi gata in luna octombrie

Planul industrial comun pentru Banca Intesa si Sanpaolo IMI, dupa planuita lor fuziune, va fi gata la sfarsitul lunii octombrie, a declarat, vineri, presedintele consiliului de administratie al Intesa, Corrado Passera.

Cele doua banci au declarat, saptamana trecuta, ca intentioneaza sa fuzioneze si sa creeze un gigant bancar italian in valoare de 80 de miliarde de dolari, informeaza NewsIn. Intesa ofera 3115 de noi actiuni pentru fiecare actiune a Sanpaolo. Grupul spaniol bancar Santander, care detine un pachet de actiuni de 8,4% la Sanpaolo a declarat ca rata de schimb este sub valoarea bancii.

Presedintele consiliului de administratie al Intesa, Corrado Passera, sustine, insa, ca rata de schimb este corecta. "Oricare ar fi perspectiva din care se analizeaza si orice criteriu ar fi aplicat, rezultatul va fi ca rata de schimb propusa consiliului de administratie si aprobata unanim este corecta", a declarat Passera, la o intalnire de afaceri, la Cernobbio.

Planul de fuziune a Bancii Intesa si SanPaolo a fost conceput, dupa ce, la inceputul lui august, San Paolo discutase o eventuala fuziune cu Monte dei Paschi, dar reprezentantii Monte dei Paschi au refuzat cererea unui angajament de exclusivitate, conform declaratiilor de luni ale presedintelui Sanpaolo IMI, Enrico Salza.

Potrivit La Repubblica, actionarul majoritar al Intesa, Credit Agricole, ai carui reprezentanti s-au declarat in favoarea fuziunii, ar putea incerca sa cumpere pana la opt sute de filiale din unitatea rezultata in urma fuziunii.Anuntul facut de Sanpaolo si Intesa a urmat mai multor luni de speculatii, potrivit carora sectorul bancar italian, fragmentat, ar putea sa se consolideze, dupa ce doua unitati straine, ABN AMRO si BNP Paribas au cumparat o serie de banci de pe piata interna.

Potrivit ziarului La Repubblica, presedintele bancii Sanpaolo a mai spus ca planurile noii banci nu ar trebui sa ingrijoreze sindicatele si a adaugat ca nu exista planuri de restructurare si mai ales nu in nordul Italiei, in zonele Piemont si Lombardia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri