Merkel vrea sa ramana la putere, dezvaluie Der Spiegel in editia de sambata, citata de DW. Potrivit revistei, Merkel a organizat deja o reuniune cu oficiali de rang inalt din cadrul Uniunii Crestin-Democrate (CDU, conservatori, centru-dreapta) in care au discutat despre strategia de campanie din 2017, potrivit Mediafax.

In cursul discutiilor cu secretarul general al CDU Peter Tauber si cu managerul politic Klaus Schuler, s-ar fi convenit ca viitoarea campanie sa fie gestionata intern si nu de catre cineva din afara - o metoda folosita de catre Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stanga) pentru alegerea fostului cancelar Gerhard Schroder. Der Spiegel mai scrie ca Merkel a discutat recent o strategie electorala cu Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), formatiunea-sora din Bavaria a CDU. In aceasta reuniune, Seehofer a indemnat ca uniunea sa-si stabileasca ca scop obtinerea unei majoritati absolute in 2017.

Merkel a obtinut al treilea mandat in 2013, iar dupa mai multe saptamani de negocieri a format un guvern de coalitie impreuna cu social-democratii. In mandatul anterior, Merkel a guvernat printr-o coalitie intre CDU, CSU si FDP. Merkel planuia sa anunte aceasta decizie la inceputul lui 2016, mai dezvaluie Der Spiegel.