In jur de 20% dintre companiile britanice vor angaja muncitori din Europa de Est anul viitor, a anuntat, luni, organizatia patronatelor din Marea Britanie, cerand guvernului sa revizuiasca politica usilor deschise in ceea ce priveste Romania si Bulgaria.

Confederatia Industriei Britanice (CBI) a anuntat ca 22% din cele 508 companii care au participat la un sondaj privind tendintele in materie de angajare, au anuntat ca se asteapta sa incadreze muncitori proveniti din noile state membre ale Uniunii Europene in anul care va urma, informeaza NewsIn. Un procent similar dintre companii au anuntat ca vor incadra personal provenit din cele 15 membre mai vechi ale UE, iar zece% vor recruta in afara blocului comunitar.

Desi imigrantii constituie o solutie pe termen scurt pentru lipsa de personal calificat din Marea Britanie, CBI considera ca guvernul ar trebui sa tina sub control afluxul de imigranti straini care patrund pe piata muncii, in special dupa aderarea Romaniei si Bulgariei.

"Recunoastem ca imigrantii au fost utili. Dar daca Romania si Bulgaria adereaza, ar trebui sa existe o pauza inainte ca piata muncii sa fie redeschisa", a declarat directorul general adjunct al CBI, John Cridland.
Organizatia patronatelor britanice afirma ca guvernul ar trebui sa ia masuri pentru formarea profesionala a tinerilor britanici, deoarece somajul creste constant.

"Am asistat la o crestere a ratei de ocupare, dar si la o crestere a somajului si trebuie sa luam mai multe masuri in favoarea fortei de munca autohtone", a declarat Cridland la un briefing de presa. Cifrele oficiale furnizate luna trecuta dezvaluie o rata a somajului de 5,5% in al doilea trimestru al anului, mai mare decat in orice moment in ultimii sase ani. Guvernul britanic a aprobat accesul a aproape jumatate de milion de muncitori din opt tari est-europene din mai 2004 pana in iulie anul acesta, cu mult peste estimari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cum pot sustine fondurile de pensii private spiritul antreprenorial
Setari Cookie-uri