In regiune, se afla deja stationate sase aeronave F-16, care nu au participat decat la operatiunile militare din Irak impotriva militantilor organizatiei Stat Islamic (SI). Aeronavele olandeze vor lua parte si la campania militara a coalitiei internationale conduse de SUA desfasurata in estul Siriei, a anuntat Guvernul olandez, potrivit Mediafax.

"Progresul inregistrat in Irak nu va rezista daca SI va putea rezista confruntarii din Irak luptand din estul Siriei", a declarat ministrul olandez al Apararii, Jeanine Hennis-Plasschaert. Guvernul olandez ia in considerare si posibilitatea de a trimite mai multe echipamente militare pentru a sustine lupta fortelor irakiene impotriva militantilor islamisti.

Extinderea rolului militar al tarii a fost aprobata de Guvernul olandez dupa ce Partidul Muncii, partener in coalitia guvernamentala, a declarat ca ia in considerare propunerea, creand o majoritate parlamentara. Pe fondul atentatelor teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, Franta si Marea Britanie si-au intensificat campaniile militare in regiune.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock