Ucraina a convenit cu Iranul crearea unei societati mixte care sa activeze in domeniul gazelor naturale si petrolului, cele doua parti discutand si despre modalitatile de stocare si transport catre Ucraina, scrie agentia rusa Sputnik, conform Adevarul Financiar.

Discutiile au avut loc in timpul vizitei in Iran a ministrului ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, din perioada 29-30 mai, cand s-a intalnit cu omologul sau iranian Mohammad Javad Zarif si cu presedintele tarii, Hassan Rouhanni. Tot atunci, delegatia ucraineana s-a intalnit si cu Amir Hossein Zamani Nia, viceministrul Petrolului de la Teheran, in timpul discutiile stabilindu-se intarirea cooperarii in domeniul petrolului si gazelor.

Potrivit unei surse citate de agentia rusa, s-a stabilit crearea unei companii comune ucraineano-iraniana, care sa activeze in domeniul petrolului si gazelor.

Cooperarea dintre cele doua parti vine in conditiile in care relatiile Ucrainei cu Rusia, principalul sau furnizor de gaze naturale, s-au deteriorat foarte puternic dupa anexarea Crimeei in 2014 de catre fortele ruse si dupa sprijinirea de catre Moscova a rebelilor din Donbas, inclusiv cu armament.


Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: noomcpkstic / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri